Dortmund-directeur vertelt over spanningen met Sven Mislintat

Dortmund-directeur onthult spanningen met veelbesproken en 'uitdagende' Mislintat

Vandaag om 16:35

    Lars Ricken - sportief directeur bij Borussia Dortmund - heeft toegegeven dat er wel spanningen hebben plaatsgevonden met Sven Mislintat. Ricken heeft tegenover ZDF erkend dat Mislintat over een 'uitdagende persoonlijkheid' beschikt. 

    Mislintat keerde afgelopen zomer terug bij Dortmund, waar hij al eerder werkzaam is geweest als hoofdscout. Gedurende de transferperiode lieten Duitse media doorschemeren dat er toen bij Dortmund spanningen zouden hebben plaatsgevonden tussen de Duitser en een aantal andere werknemers van de club. Tot een breuk tussen Dortmund en Mislintat kwam het niet, maar Ricken heeft inmiddels wel een boekje open gedaan over de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax. 

    "Sven heeft natuurlijk een heel uitdagende persoonlijkheid, maar dat helpt ons alleen maar vooruit. Daardoor weet je dat je op de toppen van je kunnen moet werken", zo zei Ricken over Mislintat. "Deze transferperiode liet zien wat voor invloeden Sven heeft. Mede door zijn input, hebben we Waldemar Anton en Serhou Guirassy weten binnen te halen. Vervolgens werden de onderhandelingen geleid door Sebastian Kehl. Dat was uitstekend teamwerk", voegde Ricken daaraan toe. 

    In de zomer van 2023 werd Mislintat aangesteld bij Ajax als opvolger van Marc Overmars. Dat liep uit op een drama. Nadat Ajax een van de slechtste seizoensstarts in de geschiedenis van de club had en de veelbesproken wedstrijd tegen Feyenoord (gestaakt bij 0-3 vanwege vuurwerk op het veld), werd Mislintat ontslagen.