Makelaar van Kuyt over de huidige situatie bij Beerschot in Jupiler Pro League

“Kuyt heeft gok gewaagd, trainingsaccommodatie niet af, directeur overwerkt”

Vandaag om 16:33

Rob Jansen heeft zich in de Nederlandse voetbalpodcast KieftJansenEgmondGijp uitgelaten over de situatie van hoofdtrainer Dirk Kuyt bij Beerschot. Jansen, de makelaar van Kuyt, geeft aan dat Kuyt een gok heeft gewaagd door zijn avontuur bij de Ratten voort te zetten. Tot nu toe behaalde Beerschot 1 op 27 in de Jupiler Pro League.

Jansen blikt terug op de contractverlenging van Kuyt bij Beerschot na het kampioenschap in de Challenger Pro League. “Hij was er net kampioen geworden en had veel vertrouwen in zichzelf. Zijn contract liep af, maar we hebben bewust verlengd”, citeert De Gazet van Antwerpen Jansen.

Jansen en Kuyt gingen vervolgens naar Geneve voor een gesprek met de Saudische eigenaar van Beerschot. “En daar hebben wíj de vragen gesteld. Want er was niks meer. Er was geen algemeen directeur, geen sportief directeur, geen technische staf en geen fatsoenlijke trainingsaccommodatie”, geeft Jansen aan.

Jansen en Kuyt wisten dat de ploeg versterkt moest worden en wilden weten wat het budget zou worden. “Na dat gesprek heeft Dirk de gok gewaagd. Maar de trainingsaccommodatie is er nog altijd niet, de nieuwe directeur is overwerkt en maar liefst zes nieuwe spelers kregen niet meteen een verblijfsvergunning in België”, aldus Jasen.

Jansen sluit af door te benadrukken dat Kuyt nu in een vergelijkbaar schuitje zit als eerder bij ADO Den Haag, waar hij vervolgens ontslagen werd. “Dirk loopt er – net als bij ADO Den Haag – manusje-van-alles te spelen”, besluit Jansen.