Vader van Hans Vanaken over 50ste Champions League-match

"Dat Hans niet weet van 50ste Champions League-wedstrijd, zou mij niks verbazen"

Vandaag om 08:45

Woensdag speelt Club Brugge tegen Sturm Graz en het zou vreemd zijn als Hans Vanaken niet in de basis staat. Het wordt namelijk zijn 50ste Champions League-wedstrijd, en zijn vader, Vital Vanaken, sprak daarover.

De mijlpaal was niet bekend bij zijn vader. "Ik wist zelfs niet dat het zijn 50ste Champions League-wedstrijd zal zijn tegen Sturm Graz. Hans heeft er thuis niks over gezegd, dus het zou mij niet verbazen als hij het zelf niet eens wist", vertelde vader Vital Vanaken aan Het Nieuwsblad.

Vader Vanaken keek terug op enkele memorabele Champions League-momenten. "De match in Leipzig was Hans ook heel straf. Club won daar met 1-2, maar ook de thuiswedstrijd tegen PSG blijft me bij. Mbappé, Neymar en Messi voorin, dat zijn toch kleppers'', zei Vital Vanaken.

"Als hij dan scoorde, hadden we redenen ­genoeg om te juichen op de tribune. En die 2-2-uitslag tegen Real, onwezenlijk", aldus de Vader van Hans Vanaken.

Vanaken wist in totaal 12 keer te scoren in zijn 49 Champions League-wedstrijden. Daarnaast gaf de middenvelder ook 3 assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.