Hein Vanhaezebrouck:

Vanhaezebrouck: "Sommige fans denken dat zij spektakel moeten brengen"

Vandaag om 07:55
Laatste update: om 08:27

Hein Vanhaezebrouck keek met afschuw naar de wanvertoning van Royal Antwerp FC tegen Beerschot. De trainer heeft zelf ooit iets vergelijkbaars meegemaakt en heeft een duidelijke mening over de rolverdeling tussen supporters en spelers.

Voor HVH is een supportersrel niet nieuw. "Ik maakte eens mee dat een boze supporter onze bus deed stoppen en met zijn hoofd ertegenaan begon te bonken, zo van de wereld was hij", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Volgens de analist is het niet aan de spelers om zich te verantwoorden. "Sorry, dan stopt het voor mij ook. Daarom roep ik spelers, trainers en clubleiders op om te stoppen met uitleg te geven aan de kant van het veld", zei Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vindt dat spelers en supporters hun rol moeten kennen. "Brood en spelen is wat mensen willen. En toegegeven: Bengaals vuur creëert een zekere sfeer. Sommige supporters denken dat zij voor het spektakel moeten zorgen, maar de spelers zijn de gladiatoren", aldus Vanhaezebrouck.

Royal Antwerp FC speelt zondag tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League, terwijl Beerschot het opneemt tegen KVC Westerlo.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.