Samuel Eto'o voor zes maanden geschorst door FIFA

‘Eto’o voor zes maanden geschorst door de FIFA, rust voor Brys’

Vandaag om 18:35

Marc Brys is momenteel de bondscoach van Kameroen. De oud-trainer van onder andere Beerschot, Sint Truiden VV en Oud-Heverlee Leuven kreeg bij Kameroen te maken met Eto’o, de bondsvoorzitter van het Afrikaanse land. Eerder maakte de bondsvoorzitter Brys het leven zuur. Dit zal voorlopig niet meer gebeuren.

De voormalig Champions League-winnaar is door de FIFA namelijk voor zes maanden geschorst. 'De legende van Kameroen maakte overtredingen tegen artikel 13 en 14 van de disciplinaire code. Het gaat om offensief gedrag, schending van fair play en wangedrag tegenover de scheidsrechters en spelers op het WK U20 bij de vrouwen afgelopen september', meldt Sporza.

De straf van Eto'o zal per direct ingaan. De Kameroenees mag zes maanden lang niet aanwezig zijn bij wedstrijden van het nationale team van Kameroen.

De volgende interlands van Kameroen worden gespeeld in oktober. Dan staan er twee duels met Kenia op het programma in de strijd om deelname aan de Afrika Cup. Brys wist uit de eerste twee wedstrijden vier punten te verzamelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.