Deinze zit in 'zeer kritieke toestand' na vertrek hoofdaandeelhouder

Er hangen donkere wolken boven Deinze: 'Geldkraan is volledig dichtgedraaid'

Vandaag om 15:02
Laatste update: om 15:18

Het oh zo ambitieuze KMSK Deinze zit plots in bijzonder vieze papieren. Hoofdaandeelhouder ACA Football Partners heeft zich namelijk met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit de club. Daardoor staat het water aan de lippen in Deinze.

In enkele maanden tijd is de toon er volledig omgeslagen. Deinze stapte nog in het nieuwe seizoen van de Challenger Pro League met de uitgesproken ambitie om te promoveren. Amper twee maanden later lijkt het kaartenhuisje helemaal in elkaar te storten. In een persbericht laat de club weten dat ACA Football Partners haar overeenkomst niet langer na zal komen. 'Ondanks de eerdere beloftes die afgelopen week zijn gedaan aan het management, de spelers, staff en leveranciers, heeft hoofdaandeelhouder ACA Football Partners (ACAFP) besloten de geldkraan volledig dicht te draaien', tekende Het Nieuwsblad op.

Uiteraard betreurt Deinze die beslissing ten zeerste. Het is nu geen vijf voor twaalf, maar al vijf over twaalf. De Oost-Vlamingen gaan dringend op zoek naar een oplossing. 'Wij bevinden ons momenteel in een zeer kritieke fase en zetten alles op alles om de club te stabiliseren', laat Deinze er geen twijfel over bestaan. Terwijl het nog speurt naar 'nieuwe investeringsmogelijkheden', wenst de club alle vrijwilligers al te bedanken. 'De komende weken zullen bepalend zijn voor de toekomst van KMSK Deinze.'

Een tweetal weken klonk het nog dat ACA Football Partners haar verantwoordelijkheid zal blijven nemen. Door de financiële problemen binnen die investeringsgroep is dat nu niet langer mogelijk. Deinze staat momenteel vijfde in de stand, met 11 op 18. Met onder meer Steve De Ridder, Tuur Dierckx, William Dutoit en Thibaut Van Acker telt de selectie enkele bekende namen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.