Licentiecommissie grijpt in en legt Deinze een transferverbod op

Vandaag om 18:39

De financiële malaise bij SK Deinze is nog lang niet voorbij. Het gonst al even van de geruchten over financiële problemen bij de club en Deinze heeft van de Licentiecommissie nu ook een transferverbod gekregen.

Deinze zit al even in een financieel moeilijk vaarwater en heeft ook flink wat schulden. De club zit met onbetaalde lonen, niet-voldane transferschulden, bondsschulden, enz., wat voor de Licentiecommissie goed genoeg is om in te grijpen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Bij de tussentijdse controle kwamen heel wat problemen aan het licht, waaronder een onbetaald loon aan de inmiddels vertrokken Laurent Lemoine en transferschulden aan Dijon en Lierse voor respectievelijk Zakaria Fdaouch en Thibaut Van Acker.

De club heeft nu ook een sanctie gekregen en werd een tijdelijk transferverbod opgelegd, daarnaast moet de club ook twee spelers boven de U21 uit zijn spelerslijst schrappen. Als het voor de tweede controle, op 20 oktober, geen vers geld vindt, dreigt ook een puntenaftrek voor de club. Dat gebeurde het voorbije seizoen ook met KV Oostende.

Bij Deinze zoekt men alvast naar een oplossing voor de financiële problemen. 'Het management werkt intensief aan een oplossing en doet er alles aan om bij de volgende controle de vereiste documenten aan te leveren, zodat het transferverbod kan worden opgeheven en verdere sancties kunnen worden vermeden', klinkt het.