Union kan eindelijk het net weer vinden: "Blijven geloven in ons"

"We wisten dat we na de doelpuntendroogte moesten blijven geloven in onszelf"

Vandaag om 14:00

Vroeg of laat moest Union Saint-Gilloise nog eens toeslaan. Dat heeft KV Kortrijk aan den lijve mogen ondervinden. Het werd 3-0 in het Dudenpark, de eerste doelpunten van Union in ruim een maand tijd in de Jupiler Pro League. Alessio Castro-Montes reageerde opgelucht, hoewel hij het vertrouwen nooit verloren heeft.

Donderdag had Union het net al opnieuw kunnen vinden, al ging het toen om een te late aansluitingstreffer tegen Fenerbahçe in de Conference League (2-1). Nu is ook in eigen land de ban weer gebroken. Ondanks de eerder ruime uitslag gaf KVK het niet cadeau. "Een makkelijke zondag was het niet, maar een vroeg doelpunt helpt natuurlijk", verwees Castro-Montes bij Sporza naar de openingstreffer van Mohammed Fuseini.

Onze landgenoot is zelf al enkele weken op een hoog niveau aan het presteren. "Ik kon impact hebben op rechts, heel de ploeg zette een sterke prestatie neer", bleef hij bescheiden. Castro-Montes smeerde zijn rechtstreekse tegenstander, Mounaïm El Idrissy, ook al vroeg een gele kaart aan. Dat noemde hij zelf "een meevaller". Nadien kon de flankspeler zich al eens makkelijker doorzetten.

Zo werd het een namiddag met een happy ending voor Union. De Brusselaars lijken zo hersteld van hun dip. "We wisten dat we na de doelpuntendroogte moesten blijven werken en geloven in onszelf", stelde Castro-Montes. Of dat ook in Europa tot een zege kan leiden, moet donderdag blijken. Dan komt Bodo/Glimt over de vloer, weliswaar in het Koning Boudewijnstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.