The Ahtletic: 'Ten Hag wordt nu nog niet ontslagen bij Man United'

The Athletic: 'Ten Hag niet direct ontslagen, komende twee matchen wel cruciaal'

Vandaag om 10:18
Laatste update: om 10:25

Hoofdtrainer Erik ten Hag lijkt niet direct ontslagen te worden door Manchester United na de dramatische thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. Volgens The Athletic hopen alle geledingen van de club de 'reset-knop' in te kunnen drukken. De komende duels lijken echter cruciaal te worden voor de Nederlander, die onder grote druk staat.

The Athletic buigt zich over de positie van Ten Hag, nadat hij door veel Britse media al lijkt afgeserveerd na de 0-3 nederlaag tegen Spurs. Het goed ingevoerde medium zag uitgestreken gezichten bij INEOS-sportdirecteur Sir Dave Brailsford, United's CEO Omar Berrada, sportdirecteur Dan Ashworth en technisch directeur Jason Wilcox na de 'treurige' vertoning op Old Trafford.

Toch zei Ten Hag na afloop dat hij niet bezig is met een ontslag. "We hebben allemaal de beslissing gemaakt om te blijven. De eigenaren, de staf, de spelers, ikzelf. We hebben die keuze gemaakt na een heldere evaluatie. We wisten dat het wat tijd zou gaan kosten. We zitten allemaal op dezelfde golflengte", aldus de ex-coach van Ajax. Voorlopig lijkt hij bijval te krijgen van de clubleiding.

'In besloten kring herhalen de verantwoordelijken de gevoelens van Ten Hag: het veranderen van de infrastructuur en de werkwijze bij de club was de belangrijkste prioriteit toen INEOS arriveerde, en geduld is vereist om dat te laten bezinken en resultaten te zien', schrijft The Athletic. 'Berrada en Ashworth spraken begin deze maand nog openlijk hun steun uit voor Ten Hag, dus nu van koers veranderen zou een ommezwaai zijn en niet passen bij de methodische werkwijze.'

'Een andere overweging is dat Ten Hag zijn eigen assistenten mocht kiezen, waaronder Ruud van Nistelrooij, en invloed mocht uitoefenen op het aankoopbeleid', vervolgt The Athletic. 'Bovendien is het managementlandschap niet veel veranderd sinds die periode in mei en juni, toen de verantwoordelijken bij United de markt afspeurden naar mogelijke vervangers en uiteindelijk vasthielden aan Ten Hag.' Ook rond voormalig Engels bondscoach Gareth Southgate zou nog niets spelen.

The Athletic benadrukt wel dat de tijd begint te dringen voor Ten Hag. 'De druk op de besluitvormers zal zeker toenemen als de duels met FC Porto en Aston Villa meer van hetzelfde opleveren, vooral omdat er daarna een interlandperiode op komst is.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.