Kompany lijkt Kane niet lang te moeten missen

Kompany houdt hart vast voor Kane na 'klap op de enkel', maar voorzichtig positief

29 september om 22:47

Bayern München is niet ongeschonden uit de kraker met Bayer Leverkusen geraakt. De ploeg van Vincent Kompany moest voor het eerst punten laten liggen (1-1) en zag bovendien topschutter Harry Kane uitvallen. De eerste berichten over zijn blessure zijn voorzichtig positief. 

Kane kreeg in het slot van de krachtmeting met Leverkusen 'een klap op de enkel', zo staat te lezen op de website van Bayern. In minuut 86 haalde Kompany hem dan ook noodgedwongen naar de kant. In zijn plaats kwam Thomas Müller op het terrein. Zonder Kane slaagde Bayern er niet meer in om de regerende landskampioen in verlegenheid te brengen.

Het voornaamste voor Kompany is uiteraard dat hij Kane niet te lang kwijt zou zijn. De sterren lijken gunstig te staan. De medische staf van Bayern heeft de enkel van Kane zondag aan een eerste onderzoek onderworpen. Daaruit is een 'positieve ontwikkeling' naar boven gekomen. Der Rekordmeister volgt zijn toestand verder op de voet op, maar Kompany hoeft voorlopig dus niet te wanhopen. Woensdag komt zijn elftal opnieuw in actie. Dan wacht Aston Villa in de Champions League.