Vincent Kompany reageert na gelijkspel Bayern München tegen Leverkusen

Kompany zag Bayern heersen: "Normaal creëer je in zo'n match niet zoveel kansen"

28 september om 23:17

Bayern München-coach Vincent Kompany was na het gelijke spel in de topmatch tegen Bayer Leverkusen tevreden over het spel van zijn ploeg. Maar teleurgesteld over het resultaat was hij toch ook.

Bayern domineerde het grootste deel van de partij en dus had een overwinning erin gezeten. “Als coach van Bayern wil je altijd winnen”, reageerde onze landgenoot na afloop voor de camera van Sky Sport. “Maar de prestatie voldeed aan onze verwachtingen.”

Kompany zag dat zijn ploeg bijna 70% balbezit had gehad en veruit de meeste en beste kansen had gecreëerd. “De pressie was goed, we wonnen de tweede ballen, we creëerden veel kansen. Normaal gesproken doe je dat in een wedstrijd als deze niet”, analyseerde onze landgenoot. 

Ondanks de gemiste kansen overheerste bij Kompany de tevredenheid over het vertoonde spel. “We hebben veel dingen goed gedaan. Misschien waren we op een andere dag effectiever geweest voor het doel, maar mijn team heeft uitstekend gespeeld.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.