Simons bewierookt uitblinker van Westerlo: "Ik ben erg onder de indruk"

Vandaag om 11:29

Westerlo heeft met 1-2 gewonnen op Standard. Na de partij was Timmy Simons lovend voor matchwinnaar Matija Frigan, die stilaan naar zijn beste niveau toegroeit.

"Ik ben erg onder de indruk van zijn prestaties", vertelde Simons achteraf bij Gazet Van Antwerpen. "Met Matija hebben we vooraan iemand die de bal kan bijhouden. Hij is veel sterker geworden in de duels. Achteraan stond mijn verdediging pal. We namen geen risico's. Als we konden uitvoetballen, deden we dat en stonden we echt onder druk, dan trapten we de lange bal."

Simons is trots op deze zege. "Standard heeft een moeilijk te manoeuvreren blok en speelde met veel grinta. Waardoor we bepaalde fases van de wedstrijd onder druk stonden. Ik noteerde wel weinig uitgespeelde kansen voor onze tegenstander en niet zo veel gevaarlijke standjes voor ons doel. De beste kansen waren voor ons. In de eerste helft had Matija zelfs een tweede keer kunnen scoren. Denk aan die kans van hem tegen de paal."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.