Wedstrijdverslag; Standard - Westerlo 1-2, Frigan scoort twee keer

Westerlo sloopt slot Sclessin, Standard verliest in eigen huis

Vandaag om 20:12

KVC Westerlo heeft een einde gemaakt aan de thuisreputatie van Standard dit seizoen. De troepen van Timmy Simons wonnen met 1-2. Matija Frigan maakte beide doelpunten.

Standard verloor dit seizoen nog niet thuis en wilde ongeslagen blijven in Luik. Tegen Westerlo keek het evenwel al na 6 minuten tegen een achterstand aan. Standard moest daarna reageren, maar net zoals vaker dit seizoen misten de Rouches creativiteit om het verschil te maken. Zo konden de bezoekers zonder al te veel problemen de rust halen met een 0-1 op het bord.

In de tweede helft kon Standard dan toch langszij komen. Het had daarvoor wel een strafschop nodig. De VAR liet Van Driessche nog naar de beelden kijken, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Zeqiri deed daarna wat hij moest doen, scoren vanaf elf meter.

Frigan scoort meteen na strafschop
Terwijl het Standard-publiek nog aan het genieten was van de gelijkmaker dook Westerlo alweer op voor in en scoorde meteen tegen. Frigan kreeg het Luikse publiek weer stil. Ook de spelers van Standard hadden daarna geen antwoord meer in huis.

In de stand staat Westerlo nu (voorlopig) op de 4e plaats met 14 punten. Standard blijft hangen op de 8e plaats met 12 punten.