Schuldbewuste Flick krijgt kritiek na Barça-nederlaag

FC Barcelona de boot in: "Ik neem de verantwoordelijkheid voor dit verlies"

Vandaag om 10:53
Laatste update: om 10:54

De vele wijzigingen in de basisopstelling braken FC Barcelona zaterdag hard op in het La Liga-duel met Osasuna. Hansi Flick trekt na afloop het boetekleed aan, maar tegelijkertijd verdedigt hij zijn keuzes.

Barça ging in Pamplona met 4-2 onderuit en verloor zijn foutloze status. Dat valt niet los te zien van de rotaties die Flick doorvoerde. Doordat de Catalanen met een overvolle ziekenboeg kampen - Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo, Andreas Christensen, Marc Bernal, Frenkie de Jong, Gavi, Dani Olmo en Fermín López ontbraken - moest de Duitse trainer een beroep doen op veel jonge spelers.

De Catalaanse sportkranten zijn desondanks niet mals in hun kritiek. 'Een geweldig Osasuna vernietigde een traag en onnauwkeurig spelend Barça, waar te veel bleek te zijn gewisseld', schrijft Mundo Deportivo. 'Een harde klap in het gezicht voor Barça', voegt Diario Sport toe. 'Flick gaf voor de wedstrijd aan dat een aantal spelers rust zou krijgen, maar dat hij zo veel zou wijzigen had niemand verwacht. De technische staf gokte op een team vol jonge jongens.'

Onder meer smaakmakers Raphinha en Lamine Yamal begonnen op de bank tegen Osasuna. Daar betaalde Barça de prijs voor. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor dit verlies", reageert Flick. Hij staat echter nog steeds achter zijn keuzes. "Ik moet mijn spelers ook beschermen, vooral degenen die al veel minuten in de benen hebben."

Opvallend genoeg haalde Flick ook nog eens Robert Lewandowski naar de kant na zeventig minuten. Op dat moment stond Barça met 2-1 achter. "Hij is sterk, maar we spelen om de drie dagen een wedstrijd. Ik heb hem uit voorzorg gewisseld." Dinsdag wacht voor Barça het Champions League-duel met Young Boys Bern.