Barça komt vroege achterstand niet meer te boven en ziet ongeslagen reeks eindigen

28 september om 23:01

FC Barcelona heeft een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Osasuna (4-2). De Catalanen zagen hun ongeslagen reeks al snel in de problemen komen en kwamen de vroege achterstand niet meer te boven.

Hansi Flick koos er zaterdagavond voor om een aantal vaste krachten rust te geven. Alejandro Baldé, Inigo Martínez, Raphinha en Lamine Yamal begonnen op de bank, waardoor onder andere La Masia-talenten Sergi Dominguez (19) en Pau Victor (22) de kans kregen. Frenkie de Jong zat nog niet bij de wedstrijdselectie.

Al binnen het halfuur stond een jong en zwoegend Barça op 2-0 achterstand in Pamplona. Ante Budimir en Bayern München-huurling Bryan Zaragoza brachten de thuisploeg met twee fraaie treffers op voorsprong.

Barça leek na de tegengoals wel wakker geschud en werd iets stabieler in balbezit. Tot échte kansen kwamen de Catalanen echter pas na rust. Barça vloog namelijk uit de startblokken: Robert Lewandowski miste vlak na de pauze nog een enorme kans, maar één minuut later vond Barça alsnog de aansluiting. Dankzij een blunderende Osasuna-doelman kon Victor zijn basisplaats bekronen met zijn eerste doelpunt in La Liga.

De aansluitingstreffer leek ervoor te zorgen dat Barça de wind in de rug kreeg, vooral nadat Raphinha en Yamal het veld mochten betreden. Toch brachten de Catalanen zichzelf weer in de problemen door een strafschop weg te geven, die keurig benut werd door (wederom) Budimir.

Om de avond van Barça nog pijnlijker te maken, gooide Abel Bretones de wedstrijd in minuut 85 op schitterende wijze in het slot. De mooiste van de avond werd het doelpunt niet, want Yamal verzachtte de Catalaanse pijn in extremis nog ietwat. De jonge aanvaller bepaalde de eindstand met een fraai afstandsschot, 4-2. De nederlaag in Pamplona brengt een einde aan de foutloze reeks van Barça, dat nog wel altijd koploper is van La Liga.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.