KRC Genk boekt een late overwinning: "Heel veel positieve elementen"

Vandaag om 10:29

KRC Genk heeft met 2-1 gewonnen van KV Mechelen. De Limburgers speelden deze keer een matige partij, maar analist Thomas Chatelle zag toch veel positieve punten.

"Ze hebben geluk gehad, maar ze hebben dat geluk wel zelf afgedwongen", oordeelt Chatelle bij Het Belang Van Limburg. "Dankzij Oh, die nog maar eens zijn waarde heeft getoond als supersub. Dat biedt perspectieven voor Fink. Als het niet lukt met Tolu, kan hij een ander profiel inbrengen om de wedstrijd te doen kantelen. Het zijn twee totaal verschillende types, maar de belangrijkste kwaliteit voor een spits delen ze wel: scorend vermogen."

Chatelle geeft ook een pluim aan de trainer. "Naast Oh heeft ook Fink een groot aandeel in deze overwinning. Karetsas, Steuckers en Tolu zaten niet lekker in de match, maar dan nog getuigt het van lef om ze alle drie samen te vervangen voor de zestigste minuut. Achteraf gezien was dat een gedurfd, maar geslaagd staaltje trainerschap van Fink. De overwinning was misschien gevleid, maar toch zijn er veel positieve elementen die ze hieruit kunnen meenemen bij Genk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.