Kayembe over de vorm van Genk in de Pro League: “Werpt nu zijn vruchten af”

Kayembe voor KRC Genk-KV Mechelen: “Dat werpt nu zijn vruchten af”

Vandaag om 12:42

Joris Kayembe speelt een cruciale rol in het succes van KRC Genk. De Genkenaars staan momenteel stevig op kop na zes opeenvolgende overwinningen in de Pro League. Kayembe gaat in gesprek met RTBF.

Kayembe geeft in het interview toe dat hij niet veel bezig is met wedstrijdanalyses. "Ik ben niet het type dat de wedstrijden steeds opnieuw afspeelt op mijn telefoon," zegt hij. In plaats daarvan vertrouwt hij op zijn instinct. Kayembe heeft zich alvast snel aangepast en is nu een vaste waarde onder zowel voormalig coach Wouter Vrancken als huidige coach Thorsten Fink.

Ondanks een stroeve start van het seizoen, waarin Genk slechts één punt pakte uit de eerste twee wedstrijden, heeft het team zich herpakt. Kayembe legt uit dat de goede voorbereiding en de sterke onderlinge band van de spelers daarbij een grote rol speelden. "We hebben ons aan de basisprincipes van vorig jaar gehouden, en dat werpt nu zijn vruchten af." 

Genk staat er dus goed voor, maar Kayembe wil niet te vroeg juichen. "Het is overdreven om te zeggen dat we vliegen in de competitie," besluit Kayembe op de Franstalige nieuwszender. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.