Frutos over Genk: “Tolu lijkt een beetje op de Onuachu van nu”

Frutos over Genk: “Tolu lijkt een beetje op de Onuachu van nu”

Vandaag om 11:57

KRC Genk heeft zich dit seizoen opnieuw stevig in de titelstrijd genesteld. Ook vorig weekend kon de ploeg van Fink overtuigen met een 0-4 overwinning tegen Dender. Onder leiding van coach Thorsten Fink is het team sinds de start van de competitie indruk aan het maken. Dat merkt ook het panel van La Tribune op. 

De analisten aan tafel merken op dat Genk zowel aanvallend als verdedigend uitblinkt, wat hen natuurlijk in een sterke positie plaatst. Nicolas Frutos wijst erop dat Tolu Arokodare, met zijn speelstijl en doelpunten, het team net zo belangrijk is als Paul Onuachu dat vorig seizoen was. “Tolu Arokodare lijkt een beetje op de Onuachu van nu.”

Hoewel Genk indruk maakt, blijft Philippe Albert voorzichtig. Hij waarschuwt voor het mogelijke vertrek van sterspeler Arokodare in de volgende transferperiode. “Als Arokodare tussen nu en het volgende transferwindow meer doelpunten maakt, bestaat het risico dat hij vertrekt.” Hij verwijst naar vergelijkbare situaties bij andere Belgische clubs, zoals het vertrek van Arthur Vermeeren bij Antwerp. 

Nordin Jbari prijst echter de impact van Thorsten Fink op het huidige Genk. Volgens hem heeft Fink het DNA van de club opnieuw tot leven gebracht. “Er is veel tempo, beweging en techniek. Het is het Genk van vroeger”, zegt Nordin Jbari. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.