Spanning stijgt rond derby Antwerp-Beerschot: ‘10.000 van harde kern verzameld’

Antwerp-Beerschot: ‘10.000 fans van harde kern hebben zich verzameld’

Vandaag om 12:29

In Antwerpen loopt de spanning op in aanloop naar de stadsderby tussen aartsrivalen Antwerp en Beerschot. Zondag wordt die Antwerpse derby gespeeld om 13u30. Beide clubs hebben een laatste ‘aanmoedigingsmoment’ georganiseerd om de teams een hart onder de riem te steken. 

Voor Beerschot is de druk extra hoog, aangezien hun harde kern dreigt met een veldbestorming als de wedstrijd in het nadeel van hun club uitvalt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op zaterdag. 

De supporters van Antwerp laten zich alvast ook gelden. Zo'n 1.000 fans van de harde kern hebben zich verzameld en zijn in mars naar het stadion vertrokken om hun ploeg nog een laatste keer aan te moedigen. 

De optocht moet de spelers duidelijk maken hoe belangrijk de derby is voor de stad en de achterban. De derby tussen Antwerp en Beerschot wordt altijd als beladen beschouwd, en de spanning tussen de twee clubs zal hoe dan ook voelbaar zijn in heel de stad.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.