Charleroi trainer Rik de Mil reageert na gelijkspel tegen Club Brugge

Charleroi-trainer De Mil 'ontgoocheld' na gelijkspel tegen oude liefde Club Brugge

Vandaag om 11:05
Laatste update: om 11:13

Sporting Charleroi-trainer Rik de Mil is ontevreden na de 1-1 tegen zijn oude liefde Club Brugge. Volgens De Mil had zijn ploeg de wedstrijd 'dood moeten maken', maar een late goal van Hans Vanaken ontnam Charleroi de overwinning.

De Mil baalde na het 1-1 gelijkspel van Charleroi tegen Club Brugge. "Het is duidelijk dat de ontgoocheling overheerst. In de eerste helft stond de organisatie goed en probeerden we ons spel te spelen. Aan de rust was ik dan ook al heel tevreden", citeert Het Nieuwsblad De Mil, die zijn ploeg zag verzaken nadat ze op voorsprong kwamen en Raphael Onyedika een rode kaart kreeg.

'We hadden de wedstrijd dood moeten maken'
    De Mil constateerde dat zijn ploeg na de 1-0 niet de overwinning zag binnenslepen en dat er een verslapping overheerste. "Daarom heb ik ook gewisseld, waarna we enkele goede kansen kregen, die we gewoonweg moesten afmaken. We hadden moeten scoren en de match dood moeten maken", concludeerde De Mil.

Charleroi en Club Brugge staan nu op een gedeelde tweede plaats met 14 punten. Daarachter zitten Royal Antwerp FC, KAA Gent en RSC Anderlecht met 13 punten zij komen deze speelronde nog in actie. KRC Genk is de koploper met 19 punten en heeft net als Antwerp, Gent en RSCA nog een match te spelen.