Tienkoppig Club Brugge redt alsnog een punt bij Charleroi

27 september om 22:42
Laatste update: 27 september om 22:56

Op de openingswedstrijd van de negende speeldag van de Jupiler Pro League hebben Charleroi en Club Brugge de punten gedeeld. Pas vlak voor het einde zette Hans Vanaken de 1-1 eindstand op het bord. Club Brugge speelde lang met tien man na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

Club Brugge begon aan de partij na tikken tegen Dortmund en KAA Gent. Charleroi van zijn kant speelde op de vorige speeldag 0-0 gelijk op het veld RSC Anderlecht. Vanwege vuurwerk en rook begon de match in het Zwarte Land met een paar minuten vertraging.

In de openingsfase had Club Brugge het meeste balbezit, maar dat leverde niet veel kansen op. Charleroi zette na een kwartier zijn voet langs Blauw-Zwart, maar in de hele eerste helft kon de thuisploeg Mignolet niet bedreigen. Club Brugge zette daar een schot van Tzolis en een poging van Vanaken tegenover.

Rood voor Onyedika
Meteen na de rust zette Camara Mignolet aan het werk. De doelman hield toen nog zijn netten schoon, maar was ongeveer een minuut later toch geklopt. Guiagon wist te scoren. Tien minuten na de 1-0 ging het van kwaad naar erger voor Club Brugge. Verboomen en de VAR vonden een tackle van Onyedika goed voor een rode kaart en Club Brugge moest verder met tien man.

Ondanks dat Blauw-Zwart nog met zijn tienen speelde, gaf het niet op. Het claimde tevergeefs een strafschop en Mechele trof de paal. Charleroi kreeg de kans om de match te beslissen, maar Mignolet hield Club Brugge tot drie keer toe recht na pogingen van Bernier, Guiagon en Dabbagh.

De missers braken Charleroi zuur op. In het slot van de partij kon Vanaken dan toch nog scoren, 1-1. Door de draw tellen Club Brugge en Charleroi nu 14 punten na 9 matchen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.