De Condé steekt loftrompet voor Fink bij Genk

De Condé steekt loftrompet voor Fink bij Genk: "Zijn kijk op voetbal is uniek"

Vandaag om 10:36

KRC Genk is de trotse koploper in de Jupiler Pro League. Sinds Thorsten Fink er de scepter zwaait , gaat het alles en iedereen voor de wind bij de Limburgse topclub. Dat kan Dimitri de Condé enkel onderstrepen.

Net als alle Genkies is ook het 'Head of Football' van de club in zwijm gevallen voor Fink. In de eerste plaats maakt de Duitser indruk als mens. Zo maakt hij van zijn vrije dagen gebruik om het andere personeel binnen de club te leren kennen. "Thorsten is niet alleen met zijn ploeg bezig, maar ook met de club. Dat is uniek", geeft De Condé aan bij Het Laatste Nieuws.

Dat heeft ook zijn invloed op de sfeer binnen de spelerskern. "Hij zorgt er met zijn charisma ook voor dat de spelers opnieuw graag naar de club komen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar ik heb periodes gekend waarbij er vijftien spelers op mijn deur kwamen kloppen omdat ze allemaal weg wilden. Wel, op dit moment hoor ik niemand", glimlacht De Condé. "In een tijd waar iedereen in het voetbal steeds vaker zijn eigen pad gaat, zorgt Thorsten voor clubliefde."

Onvoorspelbaar
Ook op tactisch vlak heeft Fink zijn zaakjes goed op orde. "Na een match vraag ik me soms af: stonden we nu met drie of vier achterin? Er zit zóveel variatie in", staat ook De Condé versteld. "Ik merk ook dat het voor de tegenstander heel moeilijk is om ons onder druk te zetten. Thorsten creëert vaak een overtal. Zijn kijk op voetbal is uniek."

Genk traint dan ook bijzonder vaak op dat tactische principe. Die flexibiliteit moet doorheen het hele seizoen een troef blijven. "En het is niet omdat je Genk twee keer hebt zien voetballen, dat je weet hoe we in de volgende match zullen spelen. Op dat vlak is Thorsten enorm onvoorspelbaar en creatief", werpt De Condé nog een laatste bloemetje naar de trainer.