Leider RWDM wint bij Francs Borains, Eupen verslaat Jong Genk

27 september om 22:00

In de Challenger Pro League heeft RWDM vrijdag een uitstekende zaak gedaan. De ploeg uit Brussel won bij Francs Borains. KAS Eupen hield wel de drie punten thuis. De Panda's versloegen Jong Genk.

Francs Borains - RWDM 1-2
De bezoekers klommen iets voor het halfuur op voorsprong via Piotr Parzyszek. Na een corner trof de Pool raak al moest zijn ploegmaat serieus springen om zijn poging niet te blokken. Het antwoord van de thuisploeg was er al zes minuten later via Alessio Curci.

In de tweede helft kroonde Gaëtan Robail zich tot matchwinnaar door voor de 1-2 te tekenen. Bij die stand bleef het ook waardoor RWDM nu aan de leiding staat met 16 punten. De ploeg is nog altijd ongeslagen in de Challenger Pro League.

KAS Eupen - Jong Genk 3-1
In de Oostkantons bleef het lang 0-0. Het was uiteindelijk Cédric Nuozzi die bezoekers na een uur spelen op voorsprong zette. Het tij keerde daarna volledig en Eupen scoorde nog drie keer. Yentl Van Genechten, Emrehan Gedikli en Bertan Çalışkan kwamen nog op het scorebord. Door de zege springt Eupen over Jong Genk naar plaats 9 in de stand met 7 eupen. De Limburgers blijven steken op 6 punten na 6 matchen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.