Dion De Neve de enige optie op linkerflank KV Kortrijk

Maar één ervaren optie op linkerflank KV Kortrijk: "Wil voorkomen dat ik uitval"

Vandaag om 16:50

Dion De Neve zal het zondag met KV Kortrijk op gaan nemen tegen Union Saint-Gilloise. De Neve zal naar verwachting weer plaatsnemen op de linkerflank.

KV Kortrijk was in de transferperiode opzoek naar een backup voor De Neve, maar wou ook geen paniekaankoop doen, De Neve is voor de eerste seizoenshelft de enige optie met ervaring. "Dat geeft natuurlijk een vertrouwensboost. Ik voel me goed in mijn vel en krijg vertrouwen van de coach. Dat is hier in het verleden al anders geweest, dus ik kan momenteel echt niet klagen", aldus De Neve bij Het Nieuwsblad.

Mocht De Neve uitvallen heeft Freyr Alexandersson dus geen tweede optie op de positie van De Neve. Dat beseft de vleugelspeler zelf ook. "Ik let daar dit seizoen wel meer op. Ik wil voorkomen dat ik uitval, dus ben ik extra waakzaam over mijn lichaam."

Voor KVK staan er met duels tegen Union en KRC Genk twee moeizame wedstrijden te wachten. Toch is De Neve niet bang. "Als Kortrijk kunnen wij tegen de grotere ploegen altijd dat tikkeltje extra brengen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.