Pocognoli blijft overtuigd van zijn Union: "Verdienen meer"

Pocognoli: "Vriendelijk van Mourinho, maar dat verandert de uitslag niet"

Vandaag om 12:45

Alweer geen overwinning voor Union Saint-Gilloise. Voor het vijfde duel op rij kregen de Brusselaars met een ontgoocheling af te rekenen. Op het veld van Fenerbahçe zat er nochtans meer in: 2-1. Een meevaller is dat Union de weg naar het doel eindelijk nog eens vond.

De Belgische vicekampioen presenteerde zich niet onaardig in Istanbul. Dat was ook José Mourinho opgevallen, die een bloemetje richting Brussel stuurde. "Het is vriendelijk van hem, maar het verandert de uitslag niet", kan Sébastien Pocognoli daar niet al te veel mee bij Sporza. "Het is zeker een compliment. We deden veel zaken goed en het is positief dat hij dat ziet, maar alleen de punten en overwinningen tellen."

Volgens Pocognoli had Union meer verdiend tegen Fener. "In de eerste helft spelen we gewoon thuis. Ook Fenerbahçe had die druk niet verwacht", maakt de trainer zich sterk. "Het stond tactisch goed, we waren agressief en we creëren kansen, die je op dit niveau moet afmaken."

Union scoorde niet, waar Fenerbahçe dat wel deed. In de tweede helft duurde het even voor Union weer een vuist kon maken. "Je weet dat het moeilijk wordt als je je kansen niet afmaakt. Natuurlijk begint dat wat in het hoofd te spelen, maar we moeten positief blijven. Het komt wel goed", blijft Pocognoli overtuigd. Zondag volgt een nieuwe kans. Dan komt KV Kortrijk langs in het Dudenpark.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.