Mourinho zag zeker in het begin een sterk Union

Mourinho had het lastig met Union: "Openingstreffer veranderde de match"

Vandaag om 11:59

Union Saint-Gilloise heeft haar openingswedstrijd in de Europa League verloren. In en tegen Fenerbahçe ging het met 2-1 onderuit, in een partij die gekruid werd met twee uitsluitingen. Die zege is een opluchting voor José Mourinho, al had hij enkele woorden van lof over voor Union.

Na een pijnlijke derbynederlaag tegen Galatasaray (1-3) van afgelopen weekend stond er al wat druk op de ketel bij The Special One. Dankzij Union heeft hij weer wat meer ademruimte. Nochtans gaven de Brusselaars het niet cadeau. "Ze hebben het ons lastig gemaakt", moest Mourinho beamen bij Sporza. "Zij begonnen goed, om niet te zeggen zeer goed. Ze zetten ons goed onder druk en hadden de eerste grote kans."

Toch was het niet Union, maar Fener dat vanuit het niets op voorsprong klom. "Onze openingstreffer veranderde de richting van de wedstrijd. De tweede helft was meer voor ons, daarin wisten we ook een tweede keer te scoren", analyseerde Mourinho verder. Toen Kevin MacAllister ook nog eens rood kreeg, zag het er helemaal benard uit voor Union. In een bizarre slotfase kwam het vervolgens toch nog opzetten. "Daar moet ik nog eens over spreken met mijn spelers. We staan 2-0 voor tegen tien man ... Je mag voetbal nooit vertrouwen, want het kan jou verraden", reageert Mourinho daar filosofisch op.

Uiteindelijk speelden zijn manschappen de wedstrijd toch op ervaring uit. "In de zes minuten toegevoegde tijd waren we slim genoeg om de bal bij te houden. Gelukkig slikten we de gelijkmaker niet meer, want dat zou een ramp geweest zijn", beseft hij.