Union vindt weg naar doel weer, maar gaat toch onderuit tegen Fenerbahçe

26 september om 20:41


Union SG blijft dit seizoen in het sukkelstraatje zitten. In de competitie heeft het moeilijk om tot scoren te komen en dat zet zich ook voort in Europa. Het speelde lang geen slechte partij tegen Fenerbahçe, maar vond in het slot wél nog een doelpunt. Toch ging het met 2-1 onderuit.


Union zit in een moeilijke periode, maar dat was er in Turkije aanvankelijk niet aan te zien. De Brusselaars waren oppermachtig tegen het Fenerbahçe van José Mourinho en wisten kans na kans bij elkaar te voetballen. Het oud zeer van de voorbije weken dook echter op en er was alweer een gebrek aan efficiëntie bij Union, dat toch echt een doelpunt verdiende na kansen voor onder meer Sadiki en Ivanovic.

Het Turkse publiek bleef bij elk Brussels balbezit joelen en tieren, maar dat deerde Union helemaal niet. De jongens van Sébastien Pocognoli bleven de beteren en zochten naar dat belangrijke doelpunt. Dat belangrijke doelpunt viel ook. Maar dan aan de overzijde. Totaal onverdiend kwam Fenerbahçe na de eerste kans van hun wedstrijd op 1-0 via Söyüncü . Een koude douche voor Union.

Het bleek ook een vertrouwensboost voor Fenerbahçe, dat beter voor de dag kwam, en zich helemaal in de wedstrijd had geknokt. Anthony Moris werd ook enkele keren aan het werk gezet, maar Union wist de (korte) storm nog te overleven.

Na de pauze bleef Fenerbahçe de betere ploeg op het veld, met de beste (kleine) kansen. Maar net zoals Union in de eerste helft slaagden de Turken er nu niet in om Moris te verslaan. Het gaf Union ook de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken en Livakovic ook enkele keren aan het werk te zetten.

Die gelijkmaker kwam er niet, een rode kaart voor Mac Allister wel. In de JPL ontsnapte Christian Burgess nog onbegrijpelijk zonder een fout na aan de noodrem te trekken. In Europa herhaalde dat voorval zich niet voor Mac Allister na een lichtere fout. Rood en Union met tien. Burgess legde tien minuten voor tijd de wedstrijd uiteindelijk ook in een (bijna) beslissende plooi na een eigen doelpunt: 2-0.

De wedstrijd was afgelopen, maar in het slot kon Union de weg naar doel dan toch vinden. Na een goede actie werd Niang in de zestien onderuit gehaald en kregen de Brusselaars ook een meer dan verdiende strafschop. Ivanovic plaatste zich achter de bal, maar wist niet te scoren. Ross Sykes deed dat daarop wél en plaatste de 2-1 eindstand op het scorebord.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.