Muslic ziet het weer zitten bij Cercle

Muslic herademt: "Waren we nog dat Cercle van vorig jaar? Yes, we can!"

Vandaag om 11:34

Cercle Brugge heeft eindelijk nog eens die broodnodige driepunter beet. In het slot van haar inhaalwedstrijd liep het over KAA Gent heen: 2-1. Daardoor heeft Groen-Zwart weer de aansluiting gevonden bij de middenmoot in de stand. Miron Muslic kon zijn geluk niet op.

Na afloop van de partij was de trainer in de wolken met de zege. "Het was exact de wedstrijd die we nodig hadden", stelde de Bosniër bij Sporza. Muslic moet toegeven dat de voorbije weken mentaal zwaar wogen. "We hadden wat twijfels: waren we nog dat Cercle van vorig jaar, kunnen we dat nog? Yes, we can!", schreeuwde hij zijn herwonnen geloof uit.

Volgens Muslic was de overwinning van Cercle oververdiend. Uitgerekend Kévin Denkey, die voor het eerst in ruim een jaar op de bank moest beginnen, vertolkte de heldenrol. Als invaller nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. "Denkey toonde zijn mentale veerkracht. De schop onder zijn kont was nodig, maar belangrijker was hoe hij reageerde op het veld. Wij zijn Cercle, wij zijn altijd gevaarlijk. En Denkey is er altijd geweest voor ons", verzoende Muslic zich opnieuw met zijn topschutter.