Invaller Denkey staat op en schiet Cercle Brugge voorbij KAA Gent

26 september om 22:44


Cercle Brugge weet dan toch weer wat winnen is. Het heeft er lang op moeten wachten, maar vond een antwoord op KAA Gent. In het eigen Jan Breydelstadion boekte het een verdiende 2-1 overwinning.

Na de overwinning tegen Club Brugge kon KAA Gent opnieuw met veel vertrouwen afzakken naar het Jan Breydelstadion, al was dat er aanvankelijk niet aan te zien. De Buffalo's hadden het knap lastig tegen Cercle Brugge, dat het zonder Kevin Denkey deed en ook bezig is aan een moeilijk seizoen.

Veel viel er echter niet te bekijken in de eerste periode. Cercle was dan wel de betere ploeg, maar echt in actie komen moest Davy Roef niet doen. In de eerste helft kwam Warleson zelfs helemaal zo goed als niet in actie en werd het een rustige pot voetbal voor de Braziliaanse doelman van Cercle. Een 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

Meteen na rust vond de Vereniging dan toch wat sneller de weg naar doel en kwam de bal met een gelukje tot bij Felipe Augusto. Hij had de 1-0 aan de voet, Roef hield Gent andermaal recht. Aan de overzijde hield de deklat de Vereniging dan weer recht na een stevige knal van Ito.

Met nog 25 minuten te gaan stond het nog steeds 0-0, al verdiende de partij nu stilaan toch een doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk ook. Het was nota bene Kevin Denkey, die even daarvoor was ingevallen, de enkele duizenden aanwezige fans aan het vieren kon brengen.

Gent bleef het daarop lastig hebben en had geen antwoord meer klaar. Sterker nog, via Denkey kwam Cercle nog op 2-0. De hele late aansluitingstreffer van Fadiga kon Gent niet meer helpen. Cercle heeft daarmee een belangrijke driepunter gepakt en komt tot op één punt van nummer veertien KV Kortrijk. Gent zakt naar de derde plek, op zes punten van leider KRC Genk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.