OFFICIEEL: Vers contract voor Mbangula na doorbraak bij Juve

OFFICIEEL: Juventus beloont ontdekking Mbangula met verse verbintenis

Vandaag om 10:48

Samuel Mbangula timmert aan de weg bij Juventus. De jonge flankaanvaller was in het seizoensbegin een ontdekking bij de Italiaanse topclub. Die prima prestaties hebben hem nu een contractverlenging opgeleverd.

Via haar officiële kanalen heeft Juventus aangekondigd dat de verbintenis van de twintigjarige Mbangula is opengebroken. De Belgische jeugdinternational ligt nu tot medio 2028 vast in Turijn. Als tiener ruilde hij ons land in voor het noorden van de laars, nadat hij onder meer in de jeugdrangen van Club Brugge en RSC Anderlecht had gezeten.

Bij Juve maakte Mbangula vorig jaar al indruk in de NXT Gen, de belofteploeg die in de Serie C uitkomt. Nieuwe trainer Thiago Motta ziet het duidelijk in hem. Op de openingsspeeldag stond de vleugelaanvaller zowaar in de basis. Hij bedankte prompt met een doelpunt en werd verkozen tot 'Man van de Match'. Sindsdien startte Mbangula nog twee maal in de Serie A. Hij mocht ook één keer invallen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.