UEFA-Ranking: Enkel RSCA pakt punten, Tsjechië en Turkije doen het bijzonder goed

26 september om 23:20

De Europese voetbalweek zit er weer op. Deze week geen Champions League of Conference League-voetbal, maar wel Europa League. Daarin kwamen RSC Anderlecht en Union in actie, met ook maar één ploeg die punten wist te sprokkelen voor de UEFA-ranking. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

RSC Anderlecht opende op woensdag de debatten voor ons land en mocht in eigen land het Hongaarse Ferençvaros ontvangen. Een succesvolle partij ook voor de Brusselaars, die het in het slot nog spannend maakten, maar uiteindelijk wel met 2-1 wisten te winnen. Op 3 oktober wacht er wel een stevige klus en moet het naar Real Sociedad.

Minder plezier was er voor Union, dat wel een sterke partij speelde tegen Fenerbahçe, maar dat niet beloond zag worden. Tegen de ploeg van trainer José Mourinho verloor het met 2-1 en wist het dus geen punten te sprokkelen. Op 3 oktober kan het zich wel proberen herpakken met een thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt, dat zelf in eigen huis deze week wist te overtuigen met een 3-2 tegen Porto.

De concurrentie
Ook de concurrentie van ons land kwam in actie en wist weer wat te naderen op ons land. Zo speelden voor Tsjechië Slavia Praag en Viktoria Plzen, waarvan beide ploegen punten konden sprokkelen. Slavia Praag boekte een 0-2 winst tegen Ludogorets. Viktoria Plzen leek te gaan verliezen van Eintracht Frankfurt, maar wist nog nipt een gelijkspel uit de brand te slepen. De nummers tien in de stand, Turkije, wisten dan weer twee keer een overwinning te boeken via Galatasaray en Fenerbahçe. Besiktas ging onderuit tegen Ajax.

De buren uit Nederland hadden ook een bijzonder goede week achter de rug, met winst van AZ Alkmaar tegen Elfsborg en een gelijkspel van FC Twente tegen Manchester United. Ajax wist dan weer uit te halen tegen Besiktas en won met maar liefst 4-0.

Nummer zeven Portugal kon in het slot dan een bijzonder pijnlijke week te vermijden. FC Porto verloor verrassend van Bodo/Glimt en ook SC Braga leek dat te gaan doen tegen Maccabi Tel Aviv. In het absolute slot wist het een 0-1 stand echter, mede dankzij een strafschop, nog om te zetten in een 2-1 overwinning.

Stand:                         punten 24/25              punten totaal       teams actief
06.  Nederland              3.833                                 55.733               5/6
07.  Portugal                 5.800                                 51.816               5/5
08.  BELGIË                  3.800                                 45.000               5/5
09.  Tsjechië                 6.300                                 39.850               4/5
10.  Turkije                   3.300                                 36.900               4/5

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.