Borguet Chief Academy bij Anderlecht, Hemmersam neemt afscheid

OFFICIEEL: Borguet Chief Academy bij Anderlecht, afscheid van Hemmersam

26 september om 18:24

De jeugdacademie van RSC Anderlecht gaat de komende jaren geleid worden door Tim Borguet. Hij neemt de taken over van Mikkel Hemmersam die besloten heeft om Anderlecht te verlaten. De sportieve structuur blijft verder intact, deelt Anderlecht via de officiële kanalen.

De 35-jarige Borguet is op deze manier de opvolger van Hemmersam. Borguet was hiervoor actief bij Anderlecht als Marketing Director. Hemmersam heeft aangegeven dat hij een carrière ambieert als hoofdtrainer en gaat daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Op 1 oktober gaat Hemmersam Anderlecht definitief verlaten. Vanaf 1 december gaat Borguet de jeugdopleiding van Anderlecht leiden als Chief Academy. Borguet is geen onbekende van Anderlecht, hij werd in 2020 aangesteld als Marketing Director.

‘Als Chief Academy zal Tim Borguet nu het strategische leiderschap van de jeugdopleiding onder zijn hoede nemen en het businessmodel van Neerpede verder vormgeven. Het sportief management - met onder meer Football Director Henk Mariman en Talent Director Peter Verbeke - blijft intact’, deelt RSCA.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.