Leander Dendoncker opgelucht na zege RSC Anderlecht in Europa League

Dendoncker opgelucht na zege Anderlecht: “2-0 en 2-1 is niet hetzelfde”

26 september om 11:14

Na een succesvolle start in de Europa League was Leander Dendoncker zichtbaar opgelucht. RSC Anderlecht won op de eerste speeldag van het Hongaarse Ferencvaros. Na enkele moeilijke weken kwam deze zege volgens hem op het juiste moment voor de ploeg. 

“We moesten de drie punten pakken, zeker in onze eerste wedstrijd in Europa,” benadrukte Dendoncker in een interview met RTBF. Hij was tevreden over het spel, vooral in de tweede helft. “We speelden over het algemeen goed, ook al ontbrak het ons een beetje aan de afwerking. We waren efficiënt in de tweede helft, iets wat we de afgelopen weken hebben gemist.”

Dendoncker blikte ook terug op een spannend einde van de wedstrijd, waarbij Anderlecht nog even schrok na een rode kaart voor Nilson Angulo en de tegentreffer van Ferencvaros. “Het is jammer om rood te krijgen,” zei hij, “2-0 en 2-1 is niet hetzelfde, vooral omdat er nog vijf minuten over waren toen ze scoorden.” 

Ondanks het intensieve spel en het vele rennen op het veld, maakt de 29-jarige Dendoncker zich geen zorgen. De opstelling van coach David Hubert vroeg veel van hem, maar dat deerde hem niet. “De coach kiest het systeem en hij past zich ook aan aan de tegenstander,” aldus Dendoncker. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.