Verschaeren na Anderlecht-Ferencvaros in Europa League:

Verschaeren na Anderlecht-Ferencvaros: “Eerste keer dat we met bal speelden”

26 september om 11:41
Laatste update: 26 september om 11:41

Yari Verschaeren speelde een sleutelrol in de overwinning van RSC Anderlecht op Ferencvaros in de Europa League. Hij scoorde het eerste doelpunt van de ontmoeting. Dit was trouwens ook zijn eerste doelpunt van het seizoen, en zijn eerste sinds 11 mei tegen Genk. 

Voor Anderlecht kwam zijn goal op een cruciaal moment. “We speelden wat aanvallender met Mario en ik bijna als '10',” legde Verschaeren uit. Hij genoot zichtbaar van de ruimte die hij kreeg op het veld en de samenwerking met Stroeykens.

Voor Verschaeren voelde de wedstrijd zeer goed aan. “Het was best goed. Het is bijna de eerste keer dat we echt met de bal hebben gespeeld,” zei hij, geciteerd door RTBF. Zijn positie op het veld gaf hem de kans om vaker aan de bal te komen en de tegenstander onder druk te zetten.

Hoewel hij genoot van het aanvallende spel, benadrukte Verschaeren dat het team niet altijd slecht speelde de voorbije weken. “Dat wil niet zeggen dat we altijd slecht speelden,” verduidelijkte hij. “Maar balbezit hebben en de tegenstander domineren, dat is wat we vandaag wilden en dat is goed gelukt.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.