Verscherpte voorzorgsmaatregelen bij Royal Antwerp FC tegen Beerschot

De derby niet door laten is niet aan de orde: "Is het Antwerpse voetbalfeest"

26 september om 07:16
Laatste update: 26 september om 07:23

De derby van Antwerpen staat onder hoogspanning. De harde kern van Beerschot dreigde met het verstoren van de match als hun ploeg weer teleurstelt. In Antwerpen zijn de autoriteiten alvast op hun hoede.

Het is aan burgemeester Bart De Wever om de match tussen Royal Antwerp FC en Beerschot eventueel af te blazen als de veiligheidsrisico’s te groot worden geacht. Bij HLN weten ze dat er inmiddels overleg heeft plaats gevonden tussen de Pro League, de twee clubs en de politie. Daarbij zou zijn gesproken over verscherpte voorzorgsmaatregelen met extra controles van de fans.

Burgemeester Bart De Wever zal donderdag worden bijgepraat door de schepen van Sport Peter Wouters. Die meldt alvast dat het duel niet door laten gaan voorlopig niet op de tafel ligt. "Dat is wel heel drastisch en daar is nu geen sprake van", wordt Wouters geciteerd. "De derby is nog altijd het Antwerpse voetbalfeest bij uitstek. Het zou heel spijtig zijn mochten de fans de dreigementen uitvoeren, want veel andere fans- ook van Beerschot - hebben daar geen boodschap aan."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.