FC Twente komt met stunt tegenover Manchester United

FC Twente stunt op Old Trafford, gelijk tegen Man United met scorende Eriksen

25 september om 23:10

FC Twente heeft een stunt afgedwongen op bezoek bij Manchester United. Op Old Trafford pakte Twente het eerste punt in de Europa League (1-1). Opnieuw dus geen overwinning voor Manchester United. Namens Man United wist de eerder aan RSC Anderlecht gelinkte Christian Eriksen te scoren. Bij Twente vond Sam Lammers het net.

FC Twente nam het op Old Trafford op tegen het Manchester United van Twente-fan Erik ten Hag. Coach van de Tukkers, Joseph Oosting, koos voor Ricky van Wolfswinkel als rechtsbuiten en voor Michel Vlap (ex-RSC Anderlecht) op het middenveld in plaats van Carel Eiting. Bij United begon Joshua Zirkzee in de basis en zat Matthijs de Ligt op de bank.

Na acht minuten had Sam Lammers voor de absolute droomstart kunnen zorgen in Manchester. De spits kreeg de bal van rechtsback Bart van Rooij en schoof de bal net voorlangs het doel van André Onana. Na ruim een half uur was het toch Manchester United dat op voorsprong kwam; Christian Eriksen schoot snoeihard de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft ging FC Twente op jacht naar de gelijkmaker en voerde de ploeg uit Enschede de druk op. Nadat Harry Maguire voor United een kans liet liggen op 2-0, zag Sem Steijn zijn vrije trap gekeerd worden door Onana. Enkele minuten later zorgde Lammers voor een orkaan van geluid uit het uitvak op Old Trafford. De 27-jarige spits kwam oog in oog met Onana en verschalkte de doelman in de korte hoek, 1-1.

Voor Ten Hag telde niets minder dan een overwinning; in minuut 79 bracht hij Kobbie Mainoo, Mason Mount en Rasmus Hojlund binnen de lijnen, nadat Alejandro Garnacho ook al was ingevallen. United ging dan ook met man en macht op zoek naar de bevrijdende winnende goal, maar die kwam er niet. FC Twente pakt een  punt in Manchester en houdt United op 1-1.