Druk op Mourinho in aanloop naar Union: "Nooit weggelopen"

Druk op Mourinho in aanloop naar Union: "Nooit weggelopen van persconferenties"

Vandaag om 13:12

Union Saint-Gilloise kan al een maand niet scoren en net nu wacht een verplaatsing naar Fenerbahçe in de Europa League. Geen plezieruitje, al kampt de thuisploeg ook met grote kopzorgen. Na de nederlaag in de derby met Galatasaray (1-3) is de sfeer gespannen. José Mourinho mocht dat ondervinden op zijn persconferentie.

De Portugese vedette kreeg woensdag een microfoon onder de neus geschoven om vooruit te blikken op de Europese confrontatie met Union. De meeste vragen blikten echter terug naar afgelopen weekend, waarin Fener dus een gevoelige nederlaag leed. Na de verhitte topper in Istanboel maakte Mourinho overigens nog een opmerkelijk moment mee. Hij moest - naar eigen zeggen - ruim één uur wachten voordat hij aan zijn perspraatje kon beginnen. Daar is de Portugees dan ook nooit toe gekomen. "De logica van het flitsinterview is om het direct na de wedstrijd te doen. 70 minuten wachten is respectloos", geeft Mourinho een drietal dagen later zijn mening, volgens Turkse media.

Kwatongen beweerden dat de trainer gewoon bang was om de pers te woord te staan. Die verhalen doet hij af als onzin. "In mijn 24 jaar voetbalcarrière ben ik nog nooit weggelopen voor een persconferentie, zeker niet na een nederlaag. Ik ben nooit bang geweest voor persconferenties van journalisten", benadrukt Mourinho. Met al zijn ervaring beseft hij dat enkel een overwinning de gemoederen weer wat kan bedaren. "Ik zeg altijd: een grote overwinning zal me niet naar de maan brengen, maar een grote nederlaag zal me wel naar de hel sturen", luidt zijn filosofische uitspraak.

Als Fenerbahçe zich wil herpakken, betekent dat slecht nieuws voor Union. Mourinho verzekert alvast dat hij de wedstrijd met de Brusselaars tot in de puntjes heeft voorbereid. "We waren hier om 10 uur de dag na de derby en vervolgens hebben we onze tegenstander goed bestudeerd en geanalyseerd. We hebben gisteren een geweldige tactische training gehad", klinkt het hoopvol. Tot slot kondigde Mourinho al aan dat hij zeker drie spelers zal roteren, zonder daarbij te overdrijven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.