'Boniface onderhandelt niét met Chelsea of Tottenham'

'Geruchten over onderhandelingen Boniface met Londense topclubs zijn larie'

Vandaag om 12:59

Victor Boniface heeft voorlopig geen enkele intentie om Bayer Leverkusen te verlaten. Dankzij zijn knalprestaties staat de ex-spits van Union Saint-Gilloise op het lijstje bij een rist Europese topclubs, maar een vertrek is niet aan de orde, zo klinkt het in zijn thuisland.

Op bepaalde media verschenen de laatste dagen enkele wilde geruchten aangaande de toekomst van Boniface. Zo zou zijn management in onderhandeling zijn met zowel Chelsea FC als Tottenham Hotspur. All Nigeria Soccer schiet die veronderstellingen uit de lucht. De Nigeriaanse bron meldt exclusief dat Boniface met geen enkele club in gesprek is.

Er vallen nochtans wel lijntjes te trekken tussen zijn makelaar(s) en beide Londense topclubs. Ze onderhandelden bijvoorbeeld ook over de transfer van David Fofana naar Stamford Bridge. Over Boniface is echter nog geen seconde gesproken. Chelsea joeg afgelopen zomer tevergeefs op Victor Osimhen, terwijl Tottenham Dominic Solanke haalde om Harry Kane te doen vergeten.

Boniface zelf zit voorlopig prima bij Leverkusen. Vorig seizoen startte hij al als een komeet, tot een blessure hem enkele maanden aan de kant zette. Pas vanaf april vond hij het net terug. De voormalige Unionist trekt die lijn door in de huidige jaargang. Met vier treffers tot dusver is hij nog steeds één van de smaakmakers bij de Duitse Meister.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.