Zelfs Arokodare schrikt: "Zelden iemand zo hard zien trappen"

Zelfs concullega Arokodare onder de indruk: "Zelden iemand zo hard zien trappen"

Vandaag om 12:42

Bij koploper KRC Genk komt het gevaar dezer dagen van overal. Tolu Arokodare is als topscorer het speerpunt, maar er zou zomaar eens een nieuw wapen opgestaan kunnen zijn. Tegen FCV Dender EH pakte invaller Hyeon-Gyu Oh uit met een snoeiharde treffer. Geen toeval, zo blijkt.

De Zuid-Koreaan kwam afgelopen mercato over van Celtic FC, waar hij in anderhalf jaar tijd toch twaalf keer raak had geschoten. Opvallend: dat deed hij haast uitsluitend als supersub. Als je al zijn speelminuten optelt, komt Oh uit op een gemiddelde van ongeveer één goal per wedstrijd. Er zit dus zeker potentieel in die jongen. Na enkele lastigere invalbeurten viel alles even op z'n plaats tegen Dender. De 23-jarige Oh lukte zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever. 

In Genk reageerde men niet helemaal verrast. In de interlandperiode had Oh zich al laten opmerken. In twee oefenwedstrijden schoot hij telkens raak, bovendien ook op fraaie wijze. Het deed Thorsten Fink het laattijdige vertrek van Andi Zeqiri helemaal vergeten. Ook Arokodare zelf, de man die momenteel de weg verspert voor Oh, is onder de indruk. "Ik heb zelden iemand zo hard en precies op doel weten trappen", tekende Het Belang van Limburg op uit zijn mond.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.