Geen Dreyer bij Anderlecht vanwege heuglijk nieuws

Selectie Anderlecht: Dreyer laat Ferencváros schieten vanwege heuglijk nieuws

Vandaag om 12:30

Na enkele woelige weken kan RSC Anderlecht best een opkikkertje gebruiken. De Europa-League-opener tegen Ferencváros vormt daar het ideale decor voor. Anders Dreyer zal zijn ploeg evenwel niet kunnen helpen, zo maakt de selectie duidelijk.

Anderlecht deelde woensdagmiddag via haar sociale media haar wedstrijdkern voor de komst van de Hongaarse recordkampioen. Daarin ontbreekt elk spoor van Dreyer. Het bijschrift verklaart waarom: de Deen is zopas papa geworden en mag even volop genieten van zijn kersverse vaderschap. Afgelopen weekend was hij er ook al niet bij tegen Sporting Charleroi, toen vanwege fysieke kwaaltjes. Normaal gezien is Dreyer een vaste basiskracht.

Behalve hem moet Anderlecht nog twee andere, ervaren pionnen missen. Zowel Ludwig Augustinsson als Jan Vertonghen liggen in de lappenmand. Dat Thorgan Hazard er niet bij is, is al langer bekend. Hij moet nog steeds herstellen van zijn zware knieblessure. Verder kan David Hubert rekenen op iedereen. De interim-coach gaat op zoek naar zijn eerste zege, na de brilscore tegen Charleroi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.