STVV gezegend: "Alle kwaliteiten van een topverdediger"

STVV gezegend met "één van beste drie van Japan": "Kwaliteiten van topverdediger"

Vandaag om 12:12

Sint-Truiden lijkt te herleven onder Felice Mazzu. Sinds de komst van de nieuwe leidsman haalden De Kanaries zes op zes. Vooral achterin staat het een stuk stabieler, wat een stokpaardje is van Mazzu. De ervaren Shogo Taniguchi ziet het graag gebeuren. Zijn landgenoten kunnen hun lof niet op over hem.

De 33-jarige Taniguchi streek afgelopen zomer neer in Haspengouwen vanuit het Midden-Oosten. Voordien had hij enkel in zijn thuisland gevoetbald. Liefst negen jaar verdedigde hij de kleuren van Kawasaki Frontale, met verve overigens. De mandekker heeft nu nog één doel: het WK van 2026 in Noord-Amerika meemaken met de nationale ploeg van Japan. Tot dusver staan er dertig caps op zijn teller.

Vergis je dus niet: hoewel de naam van Taniguchi misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, is hij razend populair in zijn thuisland. "Hij is van hetzelfde kaliber als Shinji Kagawa", onderstreept ploegmaat Rihito Yamamoto bij Het Belang van Limburg. Kagawa voetbalde trouwens ook ooit voor STVV, net als Shinji Okazaki. Taniguchi moet niet voor hen onderdoen. "Enerzijds natuurlijk omwille van zijn voetbalkwaliteiten, maar ook omwille van zijn looks en de flair die hij etaleert op het veld." Doelman Leo Kokubo vult vurig aan: "Ik plaats hem bij de beste drie verdedigers van Japan, op hetzelfde niveau al Tomiyasu". Nog zo'n voormalige Kanarie. 

Taniguchi maakt ook zijn medespelers beter. "Ik voel me helemaal op mijn gemak met Shogu in mijn rug", bevestigt Yamamoto . "Zijn positiespel is fantastisch waardoor hij altijd goed rugdekking geeft. Dat neemt veel stress weg." Kokubo mag de lofzang afronden. "Shogo is heel kopbalsterk, dat is aangenaam voor een doelman. Daarnaast kan hij links en rechts uit de voeten, is hij snel en sterk in de opbouw. Kortom, hij heeft alle kwaliteiten die een topverdediger moet hebben", besluit de sluitpost.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.