Voetballer Louis Patris laat spelerbus wachten door dopingcontrole

Patris laat spelersbus STVV anderhalf uur wachten: 'Koffie gaf duwtje in de rug'

Vandaag om 11:43
Laatste update: om 11:58

    Louis Patris speelde een hoofdrol voor STVV afgelopen weekend, maar niet alleen op het veld. Het Belang van Limburg meldde dat de rechtsback die een uitstekende indruk maakte - in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Beerschot - de spelersbus maar liefst anderhalf uur liet wachten. 

    De reden dat de spelerbus van STVV zo lang moest wachten, had te maken met Patris die na de wedstrijd apart genomen werd voor een dopingcontrole. Maar dat ging niet van harte. Bij de controle is het de bedoeling dat spelers in een bekertje plassen, maar bij Patris - in tegenstelling tot aanvoerder Bruno Godeau die wél snel door de test kwam - wilde dat niet lukken. 

    Koffie deed wonderen

    Maar liefst anderhalf uur na het laatste fluitsignaal kreeg de buschauffeur van STVV het verlossende woord dat hij mocht vertrekken vanuit Beerschot. Teammanager Yoran Bruurs vertelde dat STVV rond half 9 weer arriveerde in Sint-Truiden. "Vorig seizoen duurde het veel langer toen Abou Koïta niet kon plassen na de derby in Genk. Tja, als het niet lukt dan lukt het niet, hé", zo liet teammanager Yoran Bruurs weten aan Het Belang van Limburg

    Bruurs lichte daarbij meteen toe waarom Patris niet in staat was de dopingcontrole snel te voltooien. "Ook bij Louis gaf een tasje koffie uiteindelijk het beslissende duwtje in de rug", concludeerde de teammanager van STVV.

    Voor de Kanaries was het desondanks een prima weekend. Door de 0-3 zege klommen zij naar de 13e plek. Beerschot zakt steeds verder weg. De ploeg van Dirk Kuyt staat met één punt uit acht wedstrijden laatste in de Jupiler Pro League.

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.