Coach Pascal Jansen van Ferencvaros blikt vooruit op match tegen RSC Anderlecht

Ferencváros heeft Nederlandse coach: "Jammer dat Anderlecht coach moest ontslaan"

Vandaag om 09:24

De Nederlandse coach Pascal Jansen werd vorig seizoen ontslagen bij AZ Alkmaar en zag onze landgenoot Maarten Martens het roer overnemen. Nu is Jansen hoofdtrainer van Ferencvaros, woensdag de eerste tegenstander van RSC Anderlecht in de Europa League.

In het seizoen 2022/2023 kwam Jansen met AZ al eens naar het Lotto Park, toen in de kwartfinale van de Conference League. De Nederlanders geraakten over twee partijen langs paars-wit en mochten de halve finale spelen. 

Met Ferencvaros begon Jansen dit seizoen in de voorrondes van de Champions League, maar dat bleek een treetje te hoog voor de Hongaren. In de Europa League lukte het daarna wel. "De jongens zijn klaar voor het hoofdtoernooi van de Europa League, we hebben lessen getrokken uit de kwalificaties", citeert Sporza de coach daarover.

Van de perikelen bij paars-wit is de Nederlander ook op de hoogte, al wil hij er niet te veel aandacht aan schenken. "Het is jammer dat Anderlecht zijn coach moest ontslaan, maar dit toont dat je in voetbal op alles voorbereid moet zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.