CL-finale van 2027 krijgt nieuwe speelstad

UEFA gooit plannen voor CL-finale 2027 om en zoekt naar nieuwe speelstad

Vandaag om 19:45

De Champions League-finale van 2027 wordt niet in Milaan gespeeld, dat heeft de UEFA dinsdag bekendgemaakt. De Europese voetbalbond wees in mei het iconische San Siro nog aan als stadion, maar blaast dat vanwege de aangekondigde verbouwing alsnog af. 

De UEFA maakte in mei al wel een voorbehoud, omdat er destijds nog te veel onduidelijk was omtrent de renovatie van San Siro. Omdat de gemeente Milaan toen geen garanties kon geven over dat die renovatie over drie jaar zou zijn afgerond, besloot het bestuur van de UEFA dinsdag in Praag om op zoek te gaan naar een nieuwe speelstad. 

Nieuwe kandidaten mogen zich nu gaan melden bij de Europese voetbalbond, die van plan is om in mei of juni van volgend jaar bekend te maken welk stadion het is geworden. 

Het is overigens niet voor het eerst dat San Siro de laatste jaren onderwerp van gesprek is. Milan en Internazionale, de bespelers van het legendarische onderkomen (dat officieel Stadio Giuseppe Meazza heet), hebben plannen om een nieuw, eigen stadion te bouwen. San Siro mag echter niet worden gesloopt. De gemeente wil dat het wordt gerenoveerd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.