David Hubert wil winst voor RSC Anderlecht tegen Ferencvaros

Hubert mikt op winst in Europa: "Goed figuur slaan is absoluut noodzakelijk"

Vandaag om 16:25
Laatste update: om 16:58

David Hubert maakte zaterdag zijn debuut als coach van RSC Anderlecht. Het werd een teleurstellende remise tegen Sporting Charleroi. Woensdag staat de volgende uitdaging alweer op het programma.

Daags voor de Europa League-wedstrijd op het Lotto Park tegen Ferencvaros stond Hubert zoals gebruikelijk de pers te woord. De interim-trainer wil tegen de Hongaren absoluut de drie punten in eigen huis houden.

"De nieuwe EL-formule maakt de Europese thuiswedstrijden nog belangrijker in mijn ogen”, citeert HLN de nieuwbakken coach van paars-wit. "Het is absoluut noodzakelijk dat wij morgen een goed figuur slaan en dat wij ambitie tonen. Anders hoef je niet voor Anderlecht te spelen of de ploeg te coachen."

Voor Hubert draait het bij Anderlecht nu vooral om het kweken van zelfvertrouwen. Het is een kwestie van de boel aan het draaien krijgen en daarbij had hij een opvallende vergelijking in huis. "Ik heb de laatste dagen al een paar keer het verhaal van de fles ketchup de revue zien passeren. Wel, het is wachten tot die eerste druppels eruit komen, dan volgt de rest snel."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.