Peter Vandenbempt over seizoensstart Standard

Negentien jaar en pas drie doelpunten tegen: "Dat is redelijk uniek"

Vandaag om 11:13

Standard is na acht gespeelde wedstrijden terug te vinden op de zevende plaats in de Jupiler Pro League. In de afgelopen speelronde wist Standard wederom een punt te houden. Tegen Union Saint-Gilloise werd er 0-0 gespeeld. Peter Vandenbempt ziet vooruitgang bij Les Rouches na de afgelopen jaren.

In de acht wedstrijden die Standard speelde werd er pas zeven keer gescoord. "6 keer de nul houden in 8 matchen met een onervaren 19-jarige doelman tussen de palen en een doelsaldo van 4 goals en 3 tegen: dat is redelijk uniek", aldus Vandenbempt over Matthieu Epolo bij Sporza.

Op voetballend vlak is het nog niet veel bij Standard, toch ziet de analist een verbetering in vergelijking met de vorige seizoenen. "Veel voetballen, is er niet bij. Wel werken, lopen, organisatie, discipline en enthousiasme om dat tekort te compenseren. Dat is een hele vooruitgang ten opzichte van de afgelopen jaren op Sclessin."

De volgende wedstrijd die Standard staat te wachten in de JPL. Is de thuiswedstrijd tegen KVC Westerlo.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.