Hein Vanhaezebrouck ziet dat Anderlecht met ploeg met nauwelijks meerwaarde zit

"Anderlecht zit ondanks winst aan jeugdspelers, met nauwelijks meerwaarde"

Vandaag om 07:35
Laatste update: om 07:54

RSC Anderlecht is haastig op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Ondertussen nam Hein Vanhaezebrouck de huidige selectie en transfers van paars-wit onder de loep.

Vanhaezebrouck begrijpt moeilijk dat de club weinig geld heeft. "Terwijl er sinds de overname van de club in 2018 al meer dan honderd miljoen verdiend is aan transfers van eigen jeugdspelers. Dat is pure winst", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Hij zette de duurste uitgaande transfers nog eens op een rij. "Dat is veel meer dan er geld werd verdiend aan niet-jeugdspelers. Bart Verbruggen is verkocht voor twintig miljoen, Sergio Gomez voor vijftien miljoen. Maar dan zijn de duurste uitgaande transfers al Santini en Kemar Roofe, voor vijf miljoen", zei Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck bekritiseert het Anderlecht-beleid. "En ondanks die winst aan jeugdspelers zit je vandaag met een oude ploeg, waar nauwelijks meerwaarde op zit", aldus de HVH.

De huidige Anderlecht-selectie heeft volgens transfermarkt een marktwaarde van 116 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.