'RSC Anderlecht gaat voor betere grasmat, veld Lotto Park wordt aangepakt'

'RSC Anderlecht gaat voor betere grasmat, veld Lotto Park wordt aangepakt'

Vandaag om 07:15
Laatste update: om 07:58

Bij RSC Anderlecht wordt de grasmat in het Lotto Park aangepakt. Dat gebeurt door het optimaliseren van de zuiveringsinstallatie, meldt Het Laatste Nieuws.

Het veld waarop de Anderlecht-spelers moeten presteren, ligt er slecht bij. "We zijn eind augustus en onze kleedkamer ligt vol met stukken aarde. Zoiets verwacht je in de winter door de barre weersomstandigheden, maar toch niet in de zomer. De mat is onze belangrijkste ‘tool’ en speelt nu in ons nadeel. Mijn spelers moeten de bal twee, soms drie keer controleren. Daardoor ziet het er bij momenten klungelachtig uit", vertelde ex-coach Brian Riemer na afloop van de match tegen Dinamo Minsk.

Tijd voor een plan van aanpak om het veld te verbeteren. Anderlecht begon vorige week met het verwijderen van overtollig organisch materiaal. Hierdoor is de ondergrond minder vettig en glijden spelers minder snel uit, al oogt het veld daardoor minder groen.

Een tweede stap die Anderlecht gaat nemen, is het zuiveren van het Brusselse stadswater. De pH-waardes van het water zijn namelijk te hoog, waardoor het veld niet voldoende mineralen ontvangt. Door het water te zuiveren voordat het veld wordt besproeid, kan de pH-waarde worden verlaagd. Daarmee hoopt paars-wit het probleem met het veld op te lossen.

Anderlecht speelt aankomende woensdag thuis tegen Ferencvaros in de competitiefase van de Europa League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.