'Kuyt heeft slimme clausule in contract bij Beerschot'

'T1 Kuyt wendt ontslag voorlopig af door 'slimme onderhandeling' met Beerschot'

23 september om 20:44

Dirk Kuyt heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor Beerschot hem niet gemakkelijk kan ontslaan. Dat weet De Telegraaf. Na acht wedstrijden heeft de oud-topvoetballer slechts één punt behaald in de Jupiler Pro League.

Beerschot ging dit weekend 3-0 onderuit tegen Sint-Truiden en dat zorgde voor veel onvrede bij de fans van de Antwerpse club. De supporters kwamen verhaal halen en de politie moest eraan te pas komen. Kuyt heeft begrip voor de reactie en stond de supporters te woord.

De sportieve malaise bij Beerschot zorgt ervoor dat de positie van Kuyt ter discussie staat. De oud-voetballer heeft volgens De Telegraaf echter 'slim onderhandeld'. De verwachting is dat Kuyt sowieso in de beladen derby tegen stadsgenoot Royal Antwerp op de bank zal zitten.

Dat heeft te maken met de financiële staat van Beerschot in combinatie met een clausule. Kuyt heeft namelijk bedongen dat hij én zijn assistenten uitbetaald worden bij een vroegtijdig ontslag. Allen hebben nog een contract tot het einde van dit seizoen. 'Daar hikt Beerschot tegenaan', klinkt het.

Kuyt kan met een goed resultaat tegen Royal Antwerp mogelijk het tij nog keren. Lukt dan niet, dan dreigt het tweede ontslag in de prille trainerscarrière van Kuyt. Eerder werd hij ontslagen bij ADO Den Haag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.