NAC wil maximale straffen voor misdragingen fans in De Kuip

NAC Breda pleit voor maximale straffen voor misdragingen fans in De Kuip

Vandaag om 16:32

NAC Breda wil de groep supporters die zich zondagmiddag in De Kuip heeft misdragen maximaal straffen. In een statement geeft de club uit Breda aan samen te werken met Feyenoord, de beide gemeenten en de politie. Feyenoord-medewerkers zouden tijdens de rellen 'doodsangsten' hebben uitgestaan. 

In het statement begint NAC met excuses richting iedereen die zich onveilig heeft gevoeld door de misdragingen in De Kuip. NAC doet er alles aan om de daders maximaal te straffen. 'De club werkt nauw samen met Feyenoord, de beide gemeenten en de politie om de daders te identificeren, voor het gerecht te brengen en maximaal te straffen voor openbare geweldpleging.'

"Wij zetten hier als club een streep", begint algemeen directeur Remco Oversier. "De club wordt op deze wijze kapotgemaakt. Wij tolereren dit gedrag niet en eisen de hoogst mogelijke straffen. De totale schade verhalen we persoonlijk op de daders." Verder zal NAC persoonlijk contact opnemen met de slachtoffers om hen op gepaste wijze te compenseren voor het ontstane leed.

NAC moest het dit seizoen al twee uitwedstrijden doen zonder uitsupporters na een straf van de KNVB. 'Ook het incident in De Kuip zal een zware wissel trekken op de club en niet zonder consequenties blijven', klinkt het.

"Dit gedrag heeft geen plaats in een voetbalstadion en moet maximaal worden bestraft. Tegelijkertijd spannen we ons maximaal in om de goedwillende supporters niet te laten lijden onder de kwaadwillenden", aldus Oversier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.